Henvisning
Læs om henvisning til vores tilbud
Vis alle
Omsorgstandpleje
Borger kan ikke selv tilmelde dig omsorgstandpleje, men skal visiteres af en visitator fra et områdekontor (kk.dk) eller personalet på borgerens plejehjem.
Specialtandpleje
Borger kan ikke få en henvisning pga. tandlægeangst, medmindre borger også lider af en langvarig og alvorlig psykisk lidelse (psykose) eller en vidtgående udviklingsforstyrrelse.
Borger skal have en funktionsnedsættelse, der betyder, at borger er afhængig af andres hjælp. Funktionsnedsættelsen skal være af en sådan karakter, at borger er tildelt førtidspension, selv om dette i sig selv ikke er en tilstrækkelig forudsætning.
Er borger indlagt og psykisk syg med en alvorlig funktionsnedsættelse, kan borger få nødbehandling eller anden begrænset behandling.
Borger kan få en henvisning fra:
- Afdelingslederen ved dit bo- eller behandlingstilbud
- Ledende personale ved et socialpædagogisk bo- eller dagtilbud
- Læger og sygeplejersker ved distriktspsykiatrisk center eller psykiatrisk sygehusafdeling mv.
Praktiserende læger eller tandlæger kan ikke henvise til specialtandplejen, ligesom vi ikke modtager henvisninger, der er økonomisk motiverede.
Socialtandpleje
Målgruppen for socialtandpleje
Er du social- eller sundhedsfaglig medarbejder i Københavns Kommune, kan du henvise borgere til socialtandpleje. Borgeren skal opfylde følgende kriterier for at være i målgruppen for socialtandpleje:
- Borgeren kan på grund af særlige sociale problemer ikke benytte almindelige tandplejetilbud (privat praksis samt kommunale omsorgs- og specialtandplejetilbud).
- Borgeren har et cpr. nr. og er berettiget til et dansk sundhedskort.
Sådan henviser du
- Du kan henvise borgere til socialtandpleje enten via Hjemløse- og Udsatteenheden eller direkte via Voksentandplejen på mail eller telefon.
- Når du henviser, vil du blive spurgt ind til, hvordan borgeren opfylder kriterierne for socialtandpleje.
- Opfylder borgeren kriterierne, får borgeren en tid til undersøgelse og behandling på en af vores socialtandplejeklinikker. Du må meget gerne ledsage borgeren.
- Socialtandplejen vil løbende vurdere, om borgeren fortsat opfylder kriterierne for at være i målgruppen for socialtandpleje. Dette vil dog tidligst ske, når borgeren to gange har fået socialtandpleje.
Er du i tvivl om en borger lever op til kriterierne for socialtandpleje, kan du søge råd og vejledning hos Hjemløse- og Udsatteenhedens opsøgende medarbejdere:
Bjørn, telefon 29 34 73 27, e-mail: bb18@kk.dk
Thorbjørn, telefon 21 30 95 03, e-mail: iu4x@kk.dk
Borgerer uden for målgruppen
Hvis en borger ikke er i målgruppen for socialtandpleje, er der følgende muligheder:
- Borgeren kan søge om hjælp til betaling for tandbehandling hos en privat tandlæge. Hjælpen gives efter en individuel vurdering. Borgeren skal ansøge via borger.dk eller ved at møde op hos Borgerservice i kommunen.
- Røde Kors yder sundhedshjælp til borgere uden dansk sundhedskort. Det sker i Sundhedsklinikken, Reventlowsgade 10, 1651 København V.
Du kan på forhånd kontakte Røde Kors tandklinik på 35250000
Åbningstider torsdage i lige uger mellem klokken 17:00 og 19:00.
Åbningstider torsdage i ulige uger mellem klokken 14:00 og 17:00.
Tandbehandling i narkose
Udfyld og send nedenstående henvisningsblanket inklusiv samtykkeblanket.